nextbike testwinnaar volgens Duitse consumentenbond!

26.04.2019


Stiftung Warentest (Duitse consumentenbond) heeft zes leveranciers van deelfietssystemen in Duitsland getest. Vier leveranciers kregen de kwaliteit "onbevredigend", slechts twee leveranciers kregen de kwaliteit "goed". We hebben het beste resultaat bereikt met 1,9 en zijn daarmee de testwinnaar.

De zes geteste systemen zijn van Byke, Call a Bike, Limebike, Donkey Republic, Mobike en Nextbike. Van de zes aanbieders waren er maar twee die volgens de testers fietsen aanbieden die technisch acceptabel zijn: nextbike en Call a Bike.

Naast de kwaliteit van de fiets onderzocht de Stiftung hoe de aanbieders met de data omgaan en constateert dat de meeste apps ook data verzenden die voor het gebruik niet nodig zijn, zoals het ID van de telefoon, of de gsm-aanbieder. Ook hier scoorden nextbike en Call a Bike beter dan de rest.

Lees op de website van Crow Fietsberaad het hele artikel. Op test.de is het onderzoeksrapport en de gescoorde punten per aanbieder terug te lezen

Wij zijn erg blij met het resultaat en zullen blijven werken aan de verbetering en uitbreiding van onze dienstverlening!