André ter Horst over Arriva Nextbike

12.04.2019


Afgelopen week heeft Maastricht Bereikbaar een leuk interview online gezet met een van onze Arriva Nextbike gebruikers! André ter Horst deelt het volgende:

Het politiebureau in Maastricht aan de Prins Bisschopsingel heeft sinds mei 2018 een eigen Arriva Nextbike station met 10 deelfietsen. André ter Horst, werkzaam bij Politie Limburg, is een gebruiker van het eerste uur: “Ik reis met de trein naar Maastricht en gebruik de Nextbike voor het laatste stukje van mijn reis. Ideaal, want op kantoor aangekomen meld ik de fiets af. Als ik tijdens mijn dienst word opgeroepen, kan ik met een dienstauto zo weg.”

Limburg Bereikbaar
“In mijn woonplaats Venlo wandel ik achttien minuten naar het station. Ik zou het erg waarderen als in Venlo ook deelfietsen geplaatst worden. Eigenlijk zouden in alle grote Limburgse steden Arriva Nextbikes moeten komen. Dat noem ik pas Limburg Bereikbaar.”

Blij met extra beweging
“Ik zit de hele dag op het werk en ben blij met de extra beweging voor en na mijn werk. Weer of geen weer, ik fiets door! Ook andere collega’s probeer ik op de fiets te krijgen. Een excuus als ‘het weer in Nederland is onvoorspelbaar’, veeg ik zo van tafel. De keren dat ik nat werd op de fiets zijn op een hand te tellen. Op slecht weer kun je je kleden. Meerdere collega’s heb ik overgehaald om de Nextbike te gebruiken. We zijn nu met ruim twintig collega’s die gebruik maken van de deelfietsen.”

Alleen enkele reis betalen
“Voorheen gebruikte ik een OV-fiets. Die moest altijd weer terug naar het station. Nu betaal ik alleen de enkele reis. Ook de kwaliteit van de Nextbikes vind ik beter. Ze zijn uitgerust met versnellingen en fietsen daardoor beter. En de service is goed. Ik heb al een paar keer contact gehad met de helpdesk van Arriva Nextbike voor het melden van schade aan een fiets of het vergeten af te melden van de deelfiets. Ik werd elke keer even goed geholpen. Ook zie ik regelmatig servicemedewerkers de fietsen controleren bij het fietsdeelstation bij ons voor de deur.”

Ook in het buitenland
“Het mooie is dat de Nextbikes over heel de wereld zitten. Als ik op vakantie ga, neem ik voor mijn vrouw ook een abonnement, zodat we samen door de stad in het buitenland kunnen rondfietsen met een deelfiets. Ook in het buitenland is de deelfiets een ideaal vervoersmiddel om binnen een stad van A naar B te reizen, want er is altijd wel een fietsdeelstation in de buurt.”


Dit interview is voorgekomen uit een 'winterfiets' actie van Maastricht Bereikbaar, lees meer ervaringen hier.