Welkom bij nextbike Maastricht

Huur een fiets wanneer het jou uitkomt

Loading...

Altijd beschikbaar

Huur 24/7 een nextbike in Maastricht vanaf €1,50 per 30 minuten.

Loading...

Eenvoudig

Een fiets huur je eenvoudig en snel via onze app, de website of bel onze hotline.


Loading...

Flexibel

Registreer en krijg toegang tot het wereldwijde netwerk van 40.000 fietsen in 24 landen. 
Loading...

Studentenkorting

Studenten ontvangen 50% korting op een jaar- abonnement, dit komt neer op €2,50 per maand!

 

Ontdek het gemak van Arriva nextbike!


Arriva Nextbike is dé ideale aanvulling op je bus- en/of treinreis naar Maastricht en een verrassende manier om de stad op een andere manier te ontdekken. Het fietsdeelsysteem stelt fietsen voor publiek ter beschikking voor korte verplaatsingen, via een netwerk van stations. De deelfietsen zijn voor iedereen toegankelijk en functioneren als een aanvullend mobiliteitsconcept, ter versterking en aanvulling van het openbaar vervoer in Maastricht. Het enige wat je hoeft te doen is de nextbike app downloaden, een account aanmaken en een fiets huren!

Werkwijze en tarieven

Om de belangrijkste OV-assen en fietsverkeersstromen verder te versterken is gekozen om de pilot in april 2017 te starten met 7 locaties, waarvan 3 treinstations en 4 locaties in het centrum van Maastricht en 80 fietsen. In 2018 breiden we het Arriva Nextbike netwerk uit met nieuwe partners. Inmiddels staan er 90 fietsen op 8 locaties in Maastricht. Op deze pagina vind je alle locaties en de beschikbare fietsen.

Het huren van een deelfiets is eenvoudig en laagdrempelig en gaat onder andere via een mobiele applicatie, deze is voor iedereen gratis te downloaden. Via een abonnement betaalt de reiziger een vaste prijs per jaar, die recht geeft op ongelimiteerd gratis gebruik van een fiets tot 30 minuten per rit. Bij langer gebruik geldt een oplopend tarief per 30 minuten. Ook is het mogelijk om zonder abonnement gebruik te maken van het Arriva nextbike fietsdeelsysteem. Kijk hier voor meer informatie over de tarieven. 

 

 

NieuwsHoe werkt het?

nextbike in een andere stad gebruiken?

Download de nextbike App

Download de nextbike App

Download de nextbike App