Gratis ritten in Dordrecht!

18.06.2018


Sinds vorig jaar december hebben bezoekers en inwoners van Dordrecht er al een vervoersalternatief bij: de deelfietsen van Arriva Nextbike. Handig voor reizigers die na hun trein- of busreis nog een stukje verder moeten, maar ook leuk om de stad mee te verkennen. Of om wat sneller van de ene afspraak in Dordt naar de andere gaan. Om het gebruik van de deelfietsen verder te promoten is het eerste half uur gebruik gratis. Bovendien kun je met één account tot wel vier fietsen tegelijk huren.

Een deelfiets van Arriva Nextbike is zeer gebruiksvriendelijk.Je huurt de fiets niet meteen voor een hele dag maar betaalt per half uur. En het eerste half uur dat je de fiets gebruikt is altijd gratis. Zet je de fiets dus binnen 30 minuten weer terug in één van de deelstations in de stad, dan betaal je niets. En dat mag je tot 4 keer per dag doen!

Vier huurfietsen op één account

Wie een account aanmaakt bij Nextbike, kan direct een fiets huren. Installeer daarvoor de (gratis) app op je mobiele telefoon, kijk op de website of meld je bij de klantenservice. Met één account kun je tot 4 fietsen tegelijk huren. Via de app ziet de gebruiker van Arriva Nextbike altijd waar en hoeveel deelfietsen er op een bepaalde locatie staan. Maar informatie staat op nextbike.nl/dordrecht.

Tien Arriva Nextbike deelfiets stations

Je haalt een Arriva Nextbike op bij één van de 10 fietsdeelstations in de stad. Later lever je de fiets weer in bij een (ander) deelstation naar keuze. Natuurlijk is er een fietsdeellocatie bij station Dordrecht. Maar er zijn ook (virtuele) fietsdeelstations bij Merwekade halte Waterbus, P + R Energiehuis, P + R Weeskinderendijk, Eindhalte Grevelingenweg buslijn 4, Fietsenstalling Raamstraat, The Movies, VVV Dordrecht, Hollandse Biesbosch (halte Waterbus) en Bezoekerscentrum Biesbosch (Baanhoekweg 53).